Gouden Uur

Het gouden uur is misschien wel de beste tijd om foto’s te maken. En goed nieuws: Iedere dag heeft een gouden uur. Twee zelfs!

 

Het gouden uur is namelijk het moment dat de zon heel erg laag boven de horizon hangt. net als hij op komt, en vlak voor hij weer vertrekt. Doordat het licht een langere weg door de atmosfeer af moet leggen, kleurt het meer en krijgt het zijn bekende orange-gele gloed.

Jammer genoeg komt hij in de winter pas erg laat op (en is het koud!) en gaat hij heel erg vroeg weer onder. En in de zomer precies andersom! Veel te vroeg omhoog en pas tegen 22:00 weer omlaag.

Ook ben ik allesbehalve een ochtendmens. Ik heb eerst drie koppen koffie, twee boterhammen en een plens water in mijn gezicht nodig voordat ik aanspreekbaar ben. Daarom plan ik slechts twee momenten per jaar fotoshoots in tijdens het gouden uur. In het voor- en najaar.

 
Tabel met tijden gouden uur zons opkomst zons ondergang
 

Vanaf maart, rond het moment dat de klok verzet wordt, is het een handige tijd om af te spreken. Zo kunnen we rond etenstijd lekker naar buiten en genieten van de prachtige zon en de kleuren die daarbij horen. Ook begint (meestal) het weer wat beter te worden en kunnen de winterjassen weer uit. Eind Mei is de lol voorbij, dan wordt het te laat, na 21:00 nog beginnen aan een fotoshoot is zelfs voor mij wat te gek!

 
 

Vanaf half augustus, tot ongeveer half oktober is het weer hetzelfde, fijn rond etenstijd gaat de zon onder, kunnen we allemaal heerlijk genieten van de nazomer en prachtige foto’s maken. Het water is warm, de bomen staan nog in bloei en als we geluk hebben voorspellen ze regen maar blijft het droog (wolken maken het éxtra dramatisch) .

 
 

Zoals je ook aan de voorbeelden kan zien, geeft het de natuur een extra tintje kleur, waardoor ook je haren en huidskleur iets mooier worden. Niet dat je dat nodig hebt natuurlijk!

Wil je meer weten? Neem dan gerust en vrijblijvend contact op, en plan direct een telefonische afspraak in, ik bel graag. Tot snel!