Dave en Esmée - Klooster Nieuwkerk in Goirle

In mei 2021 was het eindelijk zo ver! Dit gelukkige koppel kon in het spreekwoordelijke bootje stappen en dat deden ze bij de prachtige Nieuwkerk in Goirle. Op deze prachtige trouwlocatie was zowel de ceremonie als de receptie en alles was tot in de puntjes verzorgd.

Panorama Koningshoeve Gilze

De dag begint bij de bruid thuis, waar zij onder het toeziend oog van haar moeder wordt aangekleed, haar make-up wordt gedaan en ook haar kapsel verzorgd wordt. het is nog geen 10:00 en de sfeer zit er al goed in!

Terwijl de bruid heerlijk ontspannen met haar voorbereidingen bezig is, ga ik eens kijken bij de bruidegom. Bij zijn ouderlijk huis doet hij zelf de voordeur voor mij open, terwijl hij nog in zijn badjas staat. Geen stress dus! Na een kop koffie wordt het pak tevoorschijn gehaald en begint het aankleden, met wat hulp van zijn broer en moeder. Ook hier wordt veel gelachen en genoten, terwijl ondertussen de trouwauto voor de deur verschijnt.

Soms weet je direct wie de trouwauto uitgekozen heeft, dat is hier niet anders. Esmée wist schijnbaar niet eens welke auto het zou worden, alleen dat ze opgehaald zou worden! Nou ben ik ook niet erg bekend met autos, maar dit was wel een mooie! Een Ford Mustang Shelby GT met meer dan 500 pk. Dat hoor je!

Eenmaal aangekomen bij de bruid werd Dave door zijn aanstaande schoonmoeder hartelijk ontvangen en verzocht in de kamer te wachten zodat Esmée haar prachtige outfit ineens kon laten zien. Als een echte first look.

Na de first look was het tijd te vertrekken, en ging het gezelschap op pad naar klooster Nieuwkerk in Goirle. Eenmaal over de langste oprijlaan die ik ooit gezien heb aangekomen, was meteen duidelijk dat dit niet zomaar een locatie is, maar een geweldige! Dit prachtige oude pand heeft behalve een geweldige trouwlocatie, ook ruimte om te overnachten en te eten en drinken. Een mooi terras, een flinke tuin en dit alles in een prachtige omgeving.

Aan het eind van een prachtige veld, stonden stoelen tafels en een sierboog klaar voor het bruidspaar.

Nadat iedereen voorzien was van een kleine snack en wat drinken, werden de gasten verzocht plaats te nemen op de witte stoelen. De hele plaatsing en locatie leek zo uit een film te komen.

Nadat iedereen op zijn plek zat, kwam er een bloemenjongen. Jongeman. Man. Een bloemenman.
De broer van de bruidegom had de eervolle taak gekregen om voor het bruidspaar uit te lopen! Deze rol heeft hij meer dan geweldig vervuld, wat direct zorgde voor een hoop gelach en gejoel. Zo zit er bij iedereen direct de sfeer in! Het heuptasje maakte de hele act af.

De ceremonie werd voorgezeten door een bevriende buitengewoon ambtenaar. Deze babs kenden het bruidspaar al van jongs af aan wat een extra persoonlijke tint aan het geheel gaf. Nadat het bruidspaar hun zelfgeschreven geloftes aan elkaar hebben voorgelezen, was het eindelijk zo ver: Dave en Esmée zijn getrouwd! Om dit te vieren werd er getoast met champagne en kon het feest beginnen, aan de achterzijde van Klooster Nieuwkerk.

Behalve een prachtige taart stonden er ook LOVE-letters klaar, voldoende statafels, stoelen en er was zelfs een schommel met uitzicht op de fruitboomgaard. De taart werd onder toeziend oog van alle genodigden aangesneden en al gauw was iedereen aan het smullen.

Nadat iedereen gegeten en gedronken had, zijn er groepsfoto's genomen met uitzicht op de boomgaard. Dit was een geweldige achtergrond en iedereen staat er geweldig op.

Ook een fotoshoot met het bruidspaar kon niet uitblijven. Je kan zien hoe gelukkig ze samen met elkaar zijn en hoeveel plezier ze samen kunnen maken.

Na een twee-delige receptie in verband met de corona-maatregelen, werden de gasten uitgenodigd om plaats te nemen in een oude schuur, voor het diner. Dit was ook het moment dat ik afscheid heb genomen van het bruidspaar en naar huis ben gegaan. Het was een prachtige dag, ik heb waarschijnlijk net zo genoten als het bruidspaar en zal ze nog vaker spreken.